fredag 26. september 2008

Lykkegriser


10 stk

60 g smør
2 ½ dl melk
30 g gjær
1 egg
4 ss sukker
Revet skall av i sitron
Ca 500 g hvetemel

Lages som normal gjærdeig

Fyll:
100 g marsipan eller

100 g malte hasselnøtter
100 g sukker
2 eggehviter 
Som blandes til en masse.

Etter heving kjevles deigen ut ca. 4 med mer tykk.
Trykk ut 20 sirkler ca. 8 cm i diameter og 20 sirkler ca 4 cm. Lag to hull med f.eks en demontert kulepennhylse ( grisetryne) i de små sirklene. Lag også 20 små trekantete biter til ører.
Fyllet deles i 10 valnøttstore biter og legges på 10 av de store sirklene.
Pensle rundt med eggeplomme og legg de andre store sirklene over. Klem godt rundt kantene.
Pensle bollene og fest ører og tryne på grisen før du pensler også disse.
Heves ca 15 min
Stekes ved 200ºC 15 min.
Før servering lager man øyne av melisglasur med en korint i.

Ingen kommentarer: