fredag 26. september 2008

Lefse


1 l helmelk
3 dl rømme
200 g smør
200 g sukker
2-3 ts hjortetakk
1 ss bakepulver
Hvetemel til passe deig

Smørkrem
½ kg sukker
1 kg smør
(Litt kanel om du vil ha det)
Røres hvitt til det ikke knaser.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hei! Hvordan lager du disse lefsene? De minner om noen vi prøver og lage, men vi husker ikke helt hvordan det gjøres. Takk :)

Hilsen Kine

margrethe sa...

OI, kommentar jo.
Beklager at jeg er uoppmerksom.
Det er ikke noe hokuspokus - blander bare sammen deigen og lar den hvile litt. Man kan med fordel lage emner( nok til en og en lefse) og la de hvile på melet bord med et koppehåndkle over. Så kjevler man ut til tynn leiv.Bruk gjerne slikt rutete kjevle. Det sies man skal kunne lese avisen gjennom, men det er en overdrivelse.

Etter steking lar man de ligge oppå hverandre slik at de ikke tørker ut mens de blir kalde nok til smøring. Kledet kan være litt fuktig.
Det er ikke vanskelig,selv barn- i skolealder- med litt tålmodighet klarer det.