torsdag 6. desember 2012

Oppskrift nr. 1 fra Klippfiskakademiet

 Breiflabbkjaker med skalldyrsaus.

Saus;

Fres reker,rekehoder og knuste krepseklør i rapsolje ved høy varme.
1 gulerot
1/4 fenikkel
litt selerirot
2 fedd kvitløk
Alt grovkuttet freses sammen med på slutten.
1 ss tomatpurre
2 laurbærblad
hel pepper
timian
cajenne
3 dl hvitvin tilsttes
dekk med fifty-fifty vann og fløte til alt dekkes
og trekk i 30-45 minutter
... Sil kraften og kok inn
Om nødvendig jevne med Maizenna.
Smak til med salt,pepper,sitron,eddik,smør og sukker
( muligens en dasj konjakk)
Breiflabbkjakene stekes lett i nøytral olje -dryss litt maldonsalt før servering.

Litt aspargesbønner og en purre av frosne erter,smør,salt og pepper til.
 

Ingen kommentarer: