torsdag 27. august 2009

Bruschetta med kantareller og parmaskinke


Ingredienser:
600 g Kantareller 
2 ss Nøytral olje (solsikke/ mais) 
4 Skiver Grovt brød 
2 Hvitløkbåter 
1 Rød chili 
200 g Parmaskinke 
Salt og pepper 
3 ss Olivenolje, Extra Virgin 
20 Blad(er) Grønn lollo salat 
20 Cherrytomater

Framgangsmåte:

Sett stekeovnen på 225 grader.

Vask og riv salaten. Legg den på et papirhåndkle slik at vannet får renne av.

 

Riv kantareller i strimler.

Skjær parmaskinken i strimler.

Finhakk hvitløk.

Fjern frøene i chilien og finhakk den.

 

Pensle brødskivene med olivenolje og litt hvitløk, strø på litt salt.

Grill brødskivene i ovnen i 2-3 minutter slik at de blir sprø og gylne. 

 
Stek soppen i varm panne med nøytral olje til kraften har fordampet bort.

Når soppen har kokt tørr, tilsettes god olivenolje, finhakket chili og hvitløk, salt, grovkvernet pepper og strimler av parmaskinke. 

La det surre i pannen et par minutter. 

Smak til med nykvernet pepper.

 Bre soppblandingen over de nystekte skivene og server med grønn salat og gode tomater