lørdag 14. mars 2009

søt-sterk ribbe


1 kg tynnribbe
1 ts salt
2 kryddermål svart pepper
1 dl mango chutney
1 presset fedd hvitløk
5 dråper tabasco

Stekeovn 200 grader C

Del opp ribben og ha på salt og pepper.
Stek i 40 min.

Fordel dem utover en stekeplate med bakepapir og smør på en blanding av chutney, hvitløk og tabasco. 

Øk temperaturen til 250 grader og stek dem så i 10 minutter.

Aioli


1 egg
1 eggeplomme
1 fedd fersk hvitløk
1 ts god senep
Salt
pepper
1,5 -2 dl olje (mais eller solsikke)
Vispes med stavmikser til tykk saus.

Sennepssaus


1 dl hakket dill
3 ms søt svensk sennep
3 ms lys fransk sennep
3 ms eddik
3 ms sukker
Salt, pepper 
2 dl romstemperert olje

Ta av halve dillmengden og bland det hele sammen ved å tilsette oljen litt etter litt. Rør inn resten av dillen tilslutt.

Min Thousand Island saus


1 del majones gjerne hjemmeaget
1 del rømme
1 del god ketsjup
Litt tabasco
Sitronsaft
Salt og pepper

Kylling terrin med sopp på spinatseng.

300 g fersk kylling filét
1ts flaket havsalt
2 store egg
1,5 dl Cremé Fraiche
Hvit pepper
150 g shampinjonger
150 røkt bacon

Lag farse av kylling,salt,pepper,egg og Cremé Fraiche.
Damp soppen. 
En form kles med bacon , legg farsen i formen med sopp i midten og dekk med bacon.
Stek ved 150 grader i 45 minutter.