mandag 9. februar 2009

Lasange



Kjøttfyll

Malt lammekjøtt stekers i panneLegg lagvis med revet ost. Stek på 200 grader til den har en fin farge på toppen.
Stek løk i små biter
Ev. litt hvitløk
En god dose hjemmelaget pizza krydder
1 boks tomatpurre og spe med 1-2 ganger mengden med vann.
Alternativt knuste tomater på boks med en dæsj tomatpuré
Litt ketsjup i kjøttfyllet gjør smaken litt mere rund.

Lasange plater
1 egg
1 eggeplomme
3 dl hvetemel / durumhvete
Litt salt
2 ss olje
Mikses sammen i foodprossessor
Tilsett litt vann i prosessen.
Kjevle så ut lasangeplatene med pastamaskin.

Lag rikelig med tykk hvit saus



Rasp gulost.
Rester av norvegia og Jarlsbergost.

Legg lasangen lagvis og stek den i ovnen en times tid ved 220gr. Bruk alminiumsfolie det første steketiden.

Pizzakrydder

1 del timian
1 del rosmarin
1 del oregano
1 del meriam
1 del basilikum


lørdag 7. februar 2009

Rekerøre


1 del rømme
1 del majones
salt
pepper
sitronsaft 
dill
masse ferske reker
(hakkede kokte egg er noe som kan tilsettes som en variant)
Nydelig til bakt potet

Variant II

500 g reker 
1/2 dl hakket dill
1/2 dl hakket gressløk
1 hvitløkskløft hakket
2 ts fransk sennep
1 ts sitronsaft 
1/2 kryddermål kajannepepper
2 dl lett Cremé Fresch
50 g rogn( ”Caviar”)
Litt salt